Polecam ASO Carsed Mińsk Mazowiecki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hunter
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1655

Morgoth, dla Twojej informacji - komplet podszybia tańszy w ASO w Warszawie o prawie 100 PLN, więc to jest podejście do klienta? Wtedy jeszcze pewniejsze, że ktoś kupi coś na miejscu, czyli w Warszawie, niż będzie się bujał do Stojadeł. Cena stanowi ważne kryterium, ale i czas to pieniądz. A w tym przypadku obie te rzeczy są na korzyść ASO w Warszawie :idea:
    ...nie ma to jak Octavia :drive:
    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Morgoth
      L&K
      • 2010
      • 1116

Zamieszczone przez Hunter
      Morgoth, dla Twojej informacji - komplet podszybia tańszy w ASO w Warszawie o prawie 100 PLN, więc to jest podejście do klienta?
      TAK !!!
      W PL wielu "biznesmenów" woli obsłużyć 10-ciu klientów i zarobić 1000 PLN, niż obsłużyć 100-tu z mniejszą marżą i zarobić te same pieniądze. Takie podejście do kapitalizmu. Podejście oczywiście złe z punktu widzenia nas, klientów, ale tak już jest.

Zamieszczone przez Hunter
      A w tym przypadku obie te rzeczy są na korzyść ASO w Warszawie :idea:
      Prawda, ale jak klient zleca temu ASO przegląd w formie :
      - mają do mnie przyjechać
      - zabrać auto do ASO
      - zrobić przegląd
      - wymienić co mi tam trzeba, np. to podszybie
      - wymyć auto
      - odstawić auto pod firmę/dom/gdzie mi pasuje
      To nie certoli się z nieco wyższą ceną.

Oczywiście myślący forumowicz OCP kupi sobie podszybie gdzie indziej.
      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
      G.B.Show

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Morgoth
        TAK !!!
        W PL wielu "biznesmenów" woli obsłużyć 10-ciu klientów i zarobić 1000 PLN, niż obsłużyć 100-tu z mniejszą marżą i zarobić te same pieniądze. Takie podejście do kapitalizmu. Podejście oczywiście złe z punktu widzenia nas, klientów, ale tak już jest.
        czy ty wiesz co napisałeś ? jakieś straszne bzdury, policz sobie koszt obsługi, roboczo godziny pracownika i innych kosztów pobocznych przy obsłudze tych 10 klientów i tych 100 to Ci się rozjaśni trochę.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Morgoth
          L&K
          • 2010
          • 1116

Zamieszczone przez loru
          czy ty wiesz co napisałeś ? jakieś straszne bzdury, policz sobie koszt obsługi, roboczo godziny pracownika i innych kosztów pobocznych przy obsłudze tych 10 klientów i tych 100 to Ci się rozjaśni trochę.
          O matko, wszystko rozumiesz dosłownie? W zamierzeniu to była uogólniona tendencja, niż co do złotówki policzony zysk. Stwierdzam tylko fakt, z którym borykam się od kilkunastu lat, kiedy zacząłem sam sobie kupować samochody i o nie dbać (serwisować i kupować części). Wiele serwisów, ASO i nie tylko, woli ustawić wyższe ceny, żeby nie "babrać się" z klientami indywidualnymi, którzy liczą każde 10 zł różnicy pomiędzy punktami sprzedaży.

Podam Ci inny przykład, raczej odległy od Skody - kolega pracuje w serwisie Jaguara i wcale nie kryje się z tym, że u nich jest drogo. Wychodzą z założenia, że jak klienta stać na Jaga, to i za byle pierdółkę zapłaci drożej niż np. w Niemczech. "Naraiłem" mu klienta, gościa z kilkunastoletnim Jagiem i ... zgodnie z oczekiwaniami, nie dogadali się :lol:
          Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
          G.B.Show

Komentarz

• Psycho Dad
            Rider
            • 2009
            • 629

Dobra ludziki mam problem muszę udać się na pierwszy przegląd ...
            I niestety to moje drugie nowe auto ... i wiem już co to ASO ;/

I pytanie jest takie gdzie mi nie ukręcą śruby w misce olejowej w mazowieckim ?
            Auto wimar odpada już z definicji sama wizyta w salonie odrzuciła mnie na kilometr choć mam ich koło domu. Napaliłem sie na Stojadła ale ostatnie posty mnie zabiły ... naprawdę zostaje taca i modlitwa ?
            Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• loru
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4286
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Psycho Dad
              I pytanie jest takie gdzie mi nie ukręcą śruby w misce olejowej w mazowieckim ?
              to masz praktycznie 100% pewności http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=1267
              a co do ASO w MM to i tak chyba najlepszy wybór jakie jest w "okolicy", akurat pod względem przeglądów nie mam nic do zarudzenia i osoby z naklejką traktują nie jak idiotów którzy się nie znają.

Komentarz

• Morgoth
                L&K
                • 2010
                • 1116

Zamieszczone przez loru
                osoby z naklejką traktują nie jak idiotów którzy się nie znają.
                Hmmmm sugerujesz, że warto się okleić przed przeglądami? Czyżby Carsed czytał to forum?
                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• loru
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4286
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Hmmmm sugerujesz, że warto się okleić przed przeglądami? Czyżby Carsed czytał to forum?
                  Wiedza że jest takie forum maniaków Octavek, mamy u nich zniżki ale dla aut oklejonych i są osoby które tam pracują i są obecne na naszym forum.

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

Zamieszczone przez loru
                    mamy u nich zniżki ale dla aut oklejonych i są osoby które tam pracują i są obecne na naszym forum.
                    A jakie zniżki, bo nie znalazłem tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1781
                    Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• tomil
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1179

Czyżby Carsed czytał to forum?
                      Czytają, jeden z pracowników (M. Białek) też ma/miał Octę
                      It doesn't matter what we're losing
                      It only matters what we're going to find!

Komentarz

• loru
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4286
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A jakie zniżki, bo nie znalazłem tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1781
                        przeczytaj ten wątek od początku.

Komentarz

• Morgoth
                          L&K
                          • 2010
                          • 1116

Zamieszczone przez loru
                          przeczytaj ten wątek od początku.
                          Dzięki
                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Psycho Dad
                            Rider
                            • 2009
                            • 629

Witam ... jestem już po przeglądzie po 15kkm w ASO Carsed.

Aso jak Aso na kolana nie powala, choć nie odrzuca na dzień doby jak Auto Wimar.
                            Miła obsługa , auto umyte ... porozmawiać można. Rabacik wyrwać da rade.
                            Ale żeby nie było różowo minusy:
                            Brak filtra kabiny na stanie serwisu.
                            Na pomiar zbieżności trzeba się dodatkowo umawiać, bo to długo trwa i jeszcze nikt tego nie opanował bo to nowa maszyna itp. :shock:
                            Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• Rybeusz
                              Drive
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 62

*)
                              Carsed VW w Siedlcach uważany jest za najlepszego dilera Panzerwagena, przynajmniej w ostatnich latach i na tym terenie (w kraju też). Widocznie chcą odciąć od tego kupony sprzedając i serwisując Skodę bliżej Wawy.
                              Chłopie, weź trochę ochłoń, doczytaj, sprawdź w necie zanim coś napiszesz i wprowadzisz ludzi w błąd. Serwisowałem tam trzy swoje auta, zresztą chyba nie ja jedyny bo spotkałem tam też kilku forumowiczów z Warszawy. Na tle konkurencji nie jest źle, do samego podejścia do klienta nie moglem mieć zastrzeżeń. A jak coś spitolili, to też nie było umywania rąk tylko przepraszali i szybko po sobie poprawiali. Generalnie byłem raczej dopieszczany, a należę do typu ludzi wyjątkowo upierdliwych. Auto było oblejone, ale to chyba nie miało wiekszego wpływu. Co do jakości obsługi każdy ma swoje doświadczenia i wybierze co mu wygodniej, ale jesli już coś piszesz to chociaż zadaj sobie tyle trudu, żeby to sprawdzić wcześniej.

Pierwsza rzecz - z tego co piszą na stronie wynika że najpierw była Skoda (1996r.), VW w Siedlcach otworzyli w grudniu 2009 r. - więc jesli są uważani - jak piszesz - za "najlepszego dilera Panzerwagena, przynajmniej w ostatnich latach i na tym terenie (w kraju też)" to chyba rzeczywiście muszą mieć nieziemsko dobrą renomę :shock:

Druga rzecz, skoro VW było później, to chyba cięzko odcinać od tego kupony otwierając dużo wcześniej (nie wiem ile, ja tam jeździłem prawie 5 lat ze Skodami) salon Skody... Ciąg przyczynowo-skutkowy chyba szwankuje, prawda? :roll:

Nie wiesz, nie pisz. A jak piszesz i nie jesteś pewny, to polecam szukajki - przecież to nie boli, a głupot na forum bedzie mniej. Taką zasłyszaną "wioskową mądrością" możemy sie karmić nawzajem tylko chyba nic z tego nie wyniknie, a i nie potrzebnie wprowadzasz ludzi w błąd.
                              Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy

Komentarz

• Zibi
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 491

Zamieszczone przez Psycho Dad
                                Na pomiar zbieżności trzeba się dodatkowo umawiać, bo to długo trwa i jeszcze nikt tego nie opanował bo to nowa maszyna itp. :shock:
                                Nie ma po co sie umawiac - naprawde maja problemy z opanowaniem maszyny i trudniejsze przypadki ich rozkladaja.
                                Jesli ktos ma problem ze zbieznoscia to polecam warsztaty niezalezne - osobiscie przetestowalem ASKO i byli bardzo OK

Komentarz

• Morgoth
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1116

Rybeusz

Carsed zdobył nie tak dawno tytuł najlepszego dilera Skody w Polsce (2007). Byli też pierwszym salonem VW w kraju który powstał wedle nowej koncepcji salonów dilerskich w Europie. To są fakty.

Mój "ulubiony" handlowiec VW twierdził, że Carsed zdobył w jakimś rankingu dilerów, czy opinii klientów najlepsze miejsce. To nie fakt, tylko info od ich człowieka, więc przyznaję, że nie mam na to potwierdzenia.

Natomiast mając doświadczenie z kilkoma dilerami VW w Wawie i okolicy, a także będąc przyzwyczajonym do wysokiej jakości obsługi w ASO Toyoty (kilka aut od prawie 10 lat), z cała stanowczością mogę powiedzieć, że zabieganie o klienta, rzetelność informacji oraz podejście do klienta w przypadku Carsedu wypadło bardzo dobrze, najlepiej ze wszystkich ASO VW w których byłem.

Podobną opinię o Carsedzie (VW) mają koledzy z zaprzyjaźnionej firmy leasingowej, polecali mi ich bez zastanowienia (i sami nic z tego nie mają, bo ich firma kupuje VW na Śląsku). To samo zarządzający flotą w naszej firmie. Mnie takie opinie przekonują i nie są tylko "wioskową mądrością".

Masz obiekcje co do mojego zdania, to napisz konkretnie w czym się nie zgadzasz.

BTW możesz polecić lepszego dilera VW na Mazowszu?
                                  Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Rybeusz
                                    Drive
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 62

Kolego, wszystko prawda. Na tle konkurencji Carsed wypada bardzo dobrze, ja przeciez też to napisałem kilka linijek wyżej :P Serwisowałem tam kilka Skód, jak kolejne bedzie Skodą lub VW to pewnie tez bedę dalej tam serwisował. Nie róbmy juz prosze OT, ale przeczytaj sobie na spokojnie jeszcze raz mojego posta, tym razem ze zrozumieniem i zobacz proszę, do których częsci Twojej wypowiedzi miałem zastrzeżenia (własnie dlatego zacytowałem je, żeby przypadkiem nie było nieporozumień), bo nie bardzo trzymały się kupy... no offence please
                                    Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy

Komentarz

• Morgoth
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1116

No problem, czasem skróty myślowe na forum powodują pewne niejasności, niewarte bicia piany.
                                      Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Hypnotoad_pl
                                        Classic
                                        • 2009
                                        • 13

Chciałem również polecić lakiernię ASO Carsed w Mińsku Mazowieckim - naprawa (lakierowanie drzwi, progu, błotnika oraz wymiana listw bocznych - lakier czarna perła) odbyła się w zakładanym terminie - oddałem w sobotę, odebrałem w środę jeśli mnie pamięć nie myli.
                                        Auto z powrotem wygląda jak nowe, zapewne na przegląd serwisowy pofatyguję się te 40 km ponownie.

Byłem też kontrolnie w ASO na Felińskiego, gdzie stwierdzili że "jak czarna perła, to lakierowanie będzie dwa razy droższe" - co oczywiście okazało się totalną bzdurą.

Tak, samochód został również umyty, ponoć na myjni ręcznej.

Komentarz

• kev44
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 3

Witam, zachęcony opiniami o Carsed w Mińsku Mazowieckim pojechałem tam na przegląd przy 30 kkm.

Jak najbardziej dołączam do zwolenników tego ASO. Warto przejechać z Warszawy te 40+ km na przegląd.

Obsługa podchodząca uczciwie do klienta. W moim przypadku pracownik serwisu pomimo, że auto nie jest już na gwarancji zaproponował zniżke na część z typową usterką spowodowaną wadami materiału (parciejąca guma w drążku tylnego zawieszenia), co traktuję jako wyraz dobrej woli z ich strony.

Zgodnie z umową dostałem zniżkę w ramach OCP.
                                          Więc na następny przegląd też się tam wybieram.
                                          kev44

Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie.

Komentarz

• aro333
                                            Ambiente
                                            • 2011
                                            • 167
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Panowie zapytam, czy Carsed jako firma ma takie same ceny za przegląd w Siedlcach i Mińsku? Byłem dzisiaj zapytać w Siedlcach o przeglad po 120kkm i powiedziano mi standardowo 900zl.Hmmm wydaje mi się , że to sporo kasy. I tak się teraz zastanawiam, czy może byc róznica w cenie w Mińsku?Pewnie nie. Może zapytam dodatkowo, jak wyrwać zniżkę za OCP?

Komentarz

• dziadekk
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 355
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Korzystalem z 2 ASO w Warszawie i jednego w Siedlacach, zdecydowanie polecam Carsed przed Mińskiem Mazowieckim, tam też kupiłem swojego tura (Jaczak). Starają się ludziska, jeżdżę tylko tam, Skoda, że nie mają przeglądów gazowych. Naprawdę warto przejechac nawet ze stolicy. Zniżki szanują ale tylko z wlepą tak, jak ma byc. Generalnie nikt ne jest wylweny ze zniżkami, ale...

Komentarz

• Morgoth
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1116

Zamieszczone przez aro333
                                                Panowie zapytam, czy Carsed jako firma ma takie same ceny za przegląd w Siedlcach i Mińsku?
                                                Najlepiej zadzwoń do nich, bo ktoś Ci napisze że cena ta sama, a okaże się że w Twoim przypadku nie (bo np. olej przywożą im beczkami z Wawy, a transport do Siedlec kosztuje drożej i to klient ponosi ten koszt).

Z mojej praktyki z Toyota wynika, że przeglądy w Siedlcach (ASO Auto Podlasie) były sporo tańsze niż w Wawie, tylko dochodził dojazd (czas i Twoje paliwo).

Zamieszczone przez aro333
                                                Może zapytam dodatkowo, jak wyrwać zniżkę za OCP?
                                                Jak masz lepkę, to niczego nie wyrywasz, tylko oświadczasz żeś z OCP
                                                ... przegląd się zbliża, trzeba będzie poszukać tej lepki i w końcu ją nakleić :roll:
                                                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Obelix5
                                                  Drive
                                                  • 2008
                                                  • 74

Nie kożystałem usług ASO Carsed Mińsk Mazowiecki wcześniej ale to jedyne ASO w mazowieckim któro podjeło się wymiany licznika na Maxi dot (licznik mój). Usługa wykonana szybko bez problemu że licznik używany. Mogłem być przy wymianie no i zniżka dla OCP.
                                                  Obsługa w porównaniu z już wspomnianym tu ASO z Warszawy bez porównania.

Podsumowując ASO godne polecania!

Komentarz

• fernando
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 1890

Zamieszczone przez Obelix5
                                                    to jedyne ASO w mazowieckim któro podjeło się wymiany licznika na Maxi dot (licznik mój). Usługa wykonana szybko bez problemu że licznik używany. Mogłem być przy wymianie no i zniżka dla OCP.
                                                    Ile Cię skasowali?

Komentarz

Pracuję...